Pomorie modderbaden in Bulgarije


Pomorie
Pomorie in Bulgarije is vooral bekend van de modderbaden. Het plaatsje is zeer schilderachtig gelegen op een schiereiland en ligt ongeveer 20 km van Burgas. De beroemde badplaats Sunny Beach en de historische stad Nessebar liggen op slechts 10 kilometer ten noorden van Pomorie. In de buurt van Pomorie, ligt de beroemde modder lagune, er wordt sinds mensenheugnis zout gewonnen in zoutpannen en de modder wordt gebruikt voor therapeutische baden. Rondom Pomorie liggen talloze wijngaarden en boomgaarden.


Pomorie is vooral aantrekkelijk voor de kuurtoerist, maar ook voor gezinnen die buiten de drukte willen genieten van een zorgeloze vakantie.

De stad heeft een kleine haven, een boulevard, vele kleine winkeltjes, souvenirstalletjes, openlucht restaurants, biertuinen en echte specialiteiten restaurants. Sport- en ontspanningsmogelijkheden zijn ruimschoots aanwezig. De prijzen in de restaurants liggen overgens nog lager dan in Sunny Beach. Een bezoek aan de wijngaarden van Pomorie mag u eigenlijk niet missen. De meest bekende, is de wijnmakerij Tschernomosko slatko. Hun wijnen zijn bekend tot ver buiten de grenzen van Bulgarije. Neem bijvoorbeeld de Dimjat wijn, maar dit huis maakt ook de bekende Grosdowa-Rakia (brandewijn). Wijn en oude gebruiken zijn nog springlevend, zoals het snoeien van de druivenranken in februari, de feestdag Trifon Saresan de patroonheilge van de wijnbouwers en de wijn. Dus als u toch op vakantie bent in Pomorie, moet u zeker een van de wijnen uit de regio proeven.