Wintersport Bulgarije

Wintersport Bulgarije
Hoewel Bulgarije een populaire zomerbestemming is, beschikt Bulgarije ook over goede ski resorts. Ze zijn niet alleen gunstig geprijsd in vergelijking met de klassieke skigebieden zoals Zermatt en Chamonix, zelfs de ongerepte natuur en de natuurlijke sneeuw die er in het seizoen van begin december tot half april ligt, heeft een grote aantrekkingskracht op buitenlandse skiĆ«rs. De meest bekende skigebieden zijn Borovets, Bansko en Vitosha. Hier vindt u tegenwoordig  zowel moderne skiliften en pistes, evenals comfortabele accommodaties.

Borovets is het modernste, maar tegelijkertijd ook het oudste en grootste skigebied in Bulgarije. De pistes zijn zowel geschikt voor beginners, maar vormen tevens een uitdaging voor professionals.


Bansko is bij buitenlandse wintersporters minder bekend, maar het gebied beschikt ook over twee skigebieden. Vooral beginners krijgen in Bansko waar voor hun geld. De kerk uit de 15e Eeuw en de schilderachtige oude stad zorgen voor een culturele afwisseling. Vitosha biedt uitzicht op Sofia en is populair vanwege de nabijheid van de Bulgaarse hoofdstad. Vitosha is ook geliefd bij Bulgaarse dagjesmensen. Buitenlandse wintersporters kunnen hun wintersportvakantie in Bulgarije leuk combineren met een vleugje cultuur.