google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Bulgarije vakantie tips: Veliko Tarnovo een van de oudste steden in Bulgarije

Veliko Tarnovo een van de oudste steden in Bulgarije

Vesting van Tsarevets
Een levend symbool van het roemrijke Bulgaarse verleden is Veliko Tarnovo, de hoofdstad van het Tweede Bulgaarse Rijk. De stad is gelegen op de steile noordelijke hellingen van het Balkangebergte, op beide oevers van de rivier de Jantra. In Veliko Tarnovo zijn ruïnes bewaard gebleven uit verschillende tijdperken. De overblijfselen van forten, de huizen uit de periode van de nationale wedergeboorte (1762-1878) op de hellingen en de oude bruggen over de rivier  vormen de stad. De vesting van Tsarevets moet u bezoeken, vanaf de top heeft u een geweldig uitzicht over de stad en de heuvel. Aangezien het gebied ruw is, raad ik u aan goede wandelschoenen te dragen. 's Avonds is er een indrukwekkende audiovisuele show. In de zomer is het in Veliko Tarnovo erg warm en is het voorjaar eigenlijk de beste periode, om een bezoek te brengen aan de vesting. De heuvel van Tsarevets is eigenlijk één architectonisch openluchtmuseum en u ontmoet er toeristen uit de hele wereld. Er is zoveel te zien o.a.: de Boudewijntoren, de Sv. Vâznesenikerk, de ruïnes van het tsarenpaleis, de executierots, de Asentoren,  de kerk van de 40 martelaren en de Petrus en Pauluskerk.
In de periode van de nationale wedergeboorte ontstonden in Veliko Tarnovo vele nieuwe gebouwen, die tegenwoordig zorgen voor een aangename sfeer in de oude stad. Bezienswaardig is ook de Gurko straat, de huizen staan dicht  op elkaar en vormen een terras met uitzicht op de rivier de Jantra. Een van de mooiste gebouwen is het Sarafkina Huis uit het jaar 1861. Als u in Veliko Tarnovo overnacht, dan moet u naar het reeds eerder genoemde audiovisuele show geluid en licht. De show vertelt door middel van indrukwekkende muziek, veel gekleurde lampen en klokken, de glorieuze en tragische geschiedenis van de Bulgaren. Deze show is uniek in Europa.