Borovets het mooiste skigebied van Bulgarije


Borovets
Op nog geen drie uur vliegen vanaf Amsterdam en op slechts 75 km van de Bulgaarse hoofdstad Sofia, ligt  Borovets één van mooiste skigebieden van Bulgarije. In het Rila-gebergte, aan de voet van de berg Musala en met een top van 2925 meter de hoogste berg in Bulgarije. Opgericht werd het vakantieoord Borovets in het jaar 1897. Borovets was in het begin eigenlijk slechts een zomerbestemming, maar in het jaar 1920 werd het een skioord. Het is daarmee het oudste skigebied van Bulgarije.

Het eigenlijke skigebied van Borovets is opgebouwd uit de drie skigebieden: Centraal Borovets ( van 1337 m tot 1780 m boven de zeespiegel), Jastrebez (van 1340 m tot 2369 m boven de zeespiegel) en Markudschik (van 2340 m tot 2550 m boven de zeespiegel). De diversiteit van de terreinen en hellingen, zorgen voor optimale omstandigheden voor de uitoefening van alle alpine sporten, van snowboarden tot langlaufen en biathlon. Meerdere skiliften brengen u naar de pistes, waar totaal 58 km afdaling op uw wacht.

Een bijzonder hoogtepunt is het avond skiën in het hoogseizoen. Wintersporters kunnen dan tot 21:00 uur genieten op verlichte pistes, een heel bijzonder spektakel. De skipassen zijn goedkoper dan de gebruikelijke skipassen. Voor de beginnende skiërs staan in het winterkuuroord Borovets ongeveer 200 instructeurs ter beschikking. Een belangrijke voorziening, omdat veel van de bezoekers voor de eerste keer de ski's onderbinden. De steeds toenemende vraag naar en wintersportvakantie in Borovets tijdens de laatste twintig jaar, heeft ervoor gezorgd dat het aantal bedden is gestegen tot 8.000 in allerlei hotels in diverse prijsklassen. Hotel Rila (vier sterren) is het grootste hotel met 1700 bedden, het hotel werd in 2001 geheel gerenoveerd en heeft mooie en betaalbare kamers en appartementen gelegen op de berghelling. Het hotel heeft een groot zwembad en een spa en eigen boetieks. Een ander groot voordeel, het hotel ligt op slechts 50 meter van de skilift. Een ander aan te bevelen vier sterren hotel is Hotel Samokov. Als u meer luxe wilt, kan ik u verwijzen naar Villa Stresov, een vijf sterren villa.

Dooradt het aantal bezoekers blijft stijgen, is het aantal restaurants ook toegenomen. Naast vele leuke restaurants met traditionele Bulgaarse gerechten, zijn er vele internationale restaurants die zich aanpassen aan de verschillende wensen van de gasten. Ondanks de internationale gasten, kunt u in Borovets nog goed eten en cocktails drinken aan de bar voor een gering bedrag. Na de maaltijd kunt u nog een glaasje drinken in een van de vele bars. Het nachtleven speelt zich af in de Playboy Club of in de Titanic.

Conclusie: Borovets is uitermate geschikt voor mensen die willen leren skiën. Er zijn veel instructeurs en het materieel kunt u goedkoop huren. De hotels zijn gunstig geprijsd en ze beschikken over allerlei voorzieningen. Al met al kan het skigebied Borovets wedijveren, het is kleiner maar goedkoper.