Burgas de stad van concerten en festivals in Bulgarije


Burgas
Burgas ligt op 390 km ten oosten van Sofia en 130 km ten zuiden van Varna en is de tweede grootste Bulgaarse stad aan de Zwarte Zee. Burgas is gelegen in de baai van Burgas en wordt omringd door de Zwarte Zee en de drie meren.

Als industriƫle havenstad is Burgas het centrum van de economische, culturele en politieke leven in de regio.

Burgas is ook de stad van concerten en festivals. Beroemd geworden is de stad in de afgelopen jaren door het festival "Spirit of Burgas", dat duizenden muziekliefhebbers aantrekt naar deze Bulgaarse stad. Het evenement is meerdere malen genomineerd in internationale wedstrijden voor diverse awards.

In het jaar 2010 traden meer dan 100 beroemde internationale zangers en bands op en dat op zeven verschillende podia. Het festival vindt medio augustus jaarlijks plaats .Het geliefde zandsculpturen festival vindt jaarlijks plaats in de maanden juni tot oktober. Het festivalterrein bevindt zich in het noordelijke gedeelte van de zeetuin, in de buurt van het stadsstrand en herbergt een aantal zandsculpturen van bekende internationale kunstenaars. De sculpturen hebben allemaal een gemeenschappelijk bepaald onderwerp, zoals "Circus" of "sprookjesfiguren."

Ook de moeite waard om te bezoeken zijn het  Etnografisch Museum, het Natuurkunde Museum, het Historische museum en de Methodius en Sveti Sveti Kiril Kathedralen. In de buurt van Burgas liggen Sozopol en Nessebar, met hun eigen toeristische- en recreatieve mogelijkheden.