Sveti Vlas een badplaats met een prachtige ligging in Bulgarije


Sveti Vlas
Het mooie van de badplaats Sveti Vlas is de locatie.
Sveti Vlas ligt precies daar waar het zuidelijke Balkan-gebergte overgaat in de Zwarte Zee, werkelijk zeer idyllisch. De specifieke combinatie van de zeebries en berglucht geeft het dorp een eigen microklimaat, die u nergens anders aan de kust aantreft. Met de gemiddelde zomertemperatuur van 26 graden Celsius en gegarandeerd ten minste 90 zonnige dagen tijdens het seizoen, trekt deze jonge badplaats naast toeristen die op zoek zijn naar ontspanning, families ook steeds meer actieve vakantiegangers.

Sveti Vlas wordt gekenmerkt door tal van nieuwe kleine hotels, pensions en appartementen, zeer gemoedelijke restaurants, die ook als nachtclub dienen, winkels, een postkantoor, uitgaansgelegenheden en parken.

Op het 1000 m lange fijne zandstrand dat langzaam in het kristalheldere en schone zeewater afloopt, kunt u ligbedden en parasols, waterfietsen, jet ski’s en surfplanken huren.

Ondanks de ontwikkeling van het toeristisch centrum, is er iets bewaard gebleven van de originaliteit van het Bulgaarse dorp aan de Zwarte Zee. Sveti Vlas is het uitgangspunt voor excursies in de omgeving. U kunt korte wandelingen maken in de omgeving, of zich laten vervoeren met de bus naar Sunny Beach, dat op slechts 5km afstand is gelegen. Het vakantiedorp Elenite ligt op slechts 4 km afstand. Het oude vissersdorp Nessebar (zie Bulgarije overzicht), een idyllisch stadje op een klein schiereiland ligt op slechts 10 km.

Busreizen naar Burgos, de hoofdstad van de regio en de tweede grootste haven van Bulgarije worden dagelijks vanuit Sunny Beach aangeboden.