google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Bulgarije vakantie tips: Kavarna is een populaire toeristische bestemming in Bulgarije

Kavarna is een populaire toeristische bestemming in Bulgarije

Kavarna
Het Bulgaarse Kavarna is een klein stadje aan de noordelijke kust van de Zwarte Zee. Het ligt 64 km ten noorden van Varna en 50 km ten zuidoosten van Dobritsj. De stad ligt op 2 km van de zee en is gelegen op een van de uitlopers van het Dobruga Plateau. Ondanks de nabijheid van de zee , heeft de stad zich nooit ontwikkeld tot een badplaats. Dit komt vooral door de rotsachtige kustlijn en een gebrek aan stranden. Voor een echte strandvakantie zijn de omstandigheden dus niet optimaal. Voor cultuur -en natuurliefhebbers is Kavarna een populaire toeristische bestemming. Jaarlijks vinden in Kavarna een aantal nationale en international festivals plaats. Zoals bijvoorbeeld op 6 mei het stadsfeest, het internationale folklore festival voor jongeren " met Bulgarije in het hart ", het nationale festival van amateur theater, het festival van van de Zee en de mossel en vis feesten en dan ben ik er zeker nog enkele vergeten. Daarnaast vinden er concerten paats van nationale en internationale zangers en bands. Het meest bezochte festival is het Kavarna Rock Festival. Duizenden heavy metal , hard rock en rock fans trekken elk jaar naar Kavarna. Tijdens het festival hebben beroemde zangers en bands opgetreden, waaronder Dio , Manowar , Deep Purple, Scorpions , Whitesnake , Accept , Nazareth etc.
De charme van Kavarna is de maagdelijkheid. De stad lijkt alsof de tijd er heeft stil gestaan. Hier geen moderne toeristische centra, geen grote hotelcomplexen , geen waterparken , geen drukte . Kavarna is een tip voor degenen die hun Bulgaarse vakantie aan zee willen door brengen,  maar weg van de toeristische drukte. Toeristen die graag het land en hun inwoners willen leren kennen. De regio biedt vele mogelijkheden voor recreatieve activiteiten. In de buurt ligt de badplaats Russalka. 12 kilometer ten oosten van de stad ligt de Kaap Kaliakra, met zijn ruïnes. Het beschermde natuurgebied Taukliman ligt op 16 km. De terrasvormige hellingen bieden verschillende vogelsoorten ideale broed-en leefomstandigheden en trekvogels een rustplaats. Prachtige kleine stranden , terrasvormige hellingen , mineraalwater en een zoutmeer domineren het landschap.  ​Niet ver van Kavarna ligt het dorp Kamen Brjag bekend om zijn vijgen cognac en rode wijn. Ten zuiden van Kamen Bryag ligt een onwerkelijk mooi gebied , het archeologische reservaat Jailata.