Shkorpilovtsi kleine badplaats in Bulgarije

Het dorp Shkorpilovtsi, met slechts 720 inwoners is een kleine Bulgaarse badplaats, gelegen op 35 km ten zuiden van Varna.
Het is een uitzonderlijk rustige en aantrekkelijke plek om te ontspannen, met een uitgestrekt strand, minerale bronnen, naald- en eik bossen. In de nabijheid van het dorp ligt het Longoza reservaat met vele zeldzame planten- en diersoorten. Vanuit het noorden naar het zuiden wordt Shkorpilovtsi omgeven door twee vertakkingen van de rivier de Shkorpilovska, die uitmonden in de Zwarte Zee.
Shkorpilovtsi is een kleine badplaats gelegen aan de Noordelijke Zwarte Zee kust. Shkorpilovtsi beschikt over veel rustige plekjes, een prachtige natuur en maagdelijke stranden en de Bulgaarse traditie. Het strand van Shkorpilovtsi is de langste en breedste aan de Bulgaarse Zwarte Zee (13 km lang en 100 meter breed). De regio is een uitstekend voorbeeld van een ecologisch schone regio met wilde stranden, diverse soorten bossen en minerale bronnen. Het dorp biedt talrijke kleine vakantie nederzettingen, hotels, villa's, bungalows, evenals gezellige privĂ© appartementen. Het gebied langs de rivier de Funduklijska die vlak naast het strand stroomt is rijk aan minerale wateren. Vanaf de brug kunt u genieten van een prachtige zonsondergang.