Slanchev Den (Sunny Day) Bulgaarse badplaats aan de Zwarte Zee

Slanchev Den (Sunny Day) is een Bulgaarse badplaats aan de Zwarte Zee kust, 10 km ten noorden van Varna en in de onmiddellijke nabijheid van de oudste badplaats van Bulgarije, Sveti Konstantin en Elena. De badplaats Slanchev Den ligt op 16 km van de internationale luchthaven van Varna.
Het klimaat in de regio waar Slanchev Den toe behoort is zeer gunstig voor een vakantie aan de kust, met een gemiddelde juli temperatuur die ligt tussen 23 en 28 graden Celsius en de temperatuur van het water ligt tussen 24 en 25 graden Celsius. De badplaats beschikt over vier moderne hotels met een gezamenlijke capaciteit van 1.300 bedden, met uitstekende voorzieningen voor de gasten. Hotels bieden all-inclusive pakketten. Het resort beschikt over een breed scala aan  indoor en outdoor activiteiten, zoals: zwembaden, tennisbanen, tafeltennis, snorkelen en zee duiken.
In Slanchev Den kunt u zich ook laten verwennen in de twee kuurbaden. Beide centra bieden wellness pakketten en een uitgebreid gezondheidsprogramma aan. Het water temperatuur van de thermale bronnen, waarmee de kuurbaden worden voorzien bedraagt zelfs 45 graden Celsius en de samenstelling is uitermate geschikt om te ontspannen. De Sunny Day jachthaven iets meer naar het noorden  biedt plaats aan 17 jachten. Slanchev Den (Sunny Day) is ook uitermate geschikt en een populaire bestemming voor zakelijke bijeenkomsten, omdat de hotels zijn uitgerust met alle benodigde faciliteiten en apparatuur.