Skiresort Panichishte Bulgarije

Het skiresort Panichishte is gelegen in het noordwestelijke deel van Rila gebergte, op ongeveer 10 kilometer van de stad Sapareva Banya en ongeveer 80 kilometer van Sofia. Panichishte ligt op ongeveer 1.400 meter hoogte en staat bekend als een bestemming voor de zomer en de winter. In de winter biedt Panichishte goede omstandigheden voor skiërs en wintersporters. Er is een alpine ski piste (470 m ), een ski piste voor kinderen (200 m) en andere pistes allemaal uitgerust met een sleepkabel. Zelfs langlaufers komen aan hun trekken met een loipe van 5000 m. Daarnaast beschikt het resort over een kinderskischool met een baby lift. Er is ook nog een speciale baan waar u kunt sleeën (1130 m).
In de zomer is Panichishte een startpunt voor vele wandelroutes. Het resort grenst aan het Rila Nationaal Park en het laagste gletsjermeer (Suhoto Ezero) in de regio. Vanuit Panichishte kunt u ook in zo'n vier uur de zeven meren van Rila, het klooster van Rila in twee uur en de Sakavishki waterval in drie uur bereiken.
Accommodatie in Panichiste vindt u in hotels, villa's en chalets. Het resort beschikt over goed ontwikkelde sportfaciliteiten voor het beoefenen van sporten zoals voetbal, volleybal, enz. In de nabijheid van Panichiste vindt u Sapareva Banya, met een bron waar het warmste mineraalwater van Bulgarije ontspringt. Het is dan ook een populaire bestemming voor wellness en gezondheid toerisme.