google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Bulgarije vakantie tips: Arbanassi een populaire bestemming in Bulgarije

Arbanassi een populaire bestemming in Bulgarije

Het dorp Arbanassi ligt op zo'n 4 km  ten noordoosten van Veliko Tarnovo, op een hoog plateau, met een prachtig uitzicht over de heuvels van Tsarevets en Trapezitsa.  Het dorp is een zeer populaire toeristische bestemming met zijn opmerkelijke oude huizen en kerken met gedetailleerde houten ornamenten en de muur schilderijen. Het gehele complex is een monument van de Bulgaarse architectonische kunst en het werd gebouwd in de periode 16-18 eeuw. De historische nederzetting in Arbanassi werd beschouwd als nationaal belang.
De geschiedenis van Arbanassi gaat ver terug in de tijd. Het eerste schriftelijke document over Arbanassi is de kroniek van de Turkse sultan Suleiman Velikolepni uit 1538. Er zijn verschillende suggesties over waar de naam en de bevolking van Arbanasi vandaan kwam. De economie groeide en bloeide en bereikte haar hoogtepunt in de 17e en 18e Eeuw.  De bewoners waren handelaren en ambachtslieden. Zijderupsen werden er gefokt. Zijde werd vervolgens door de kooplieden geĆ«xporteerd naar Istanbul en ItaliĆ«. Wijn werd ook steeds belangrijker in de regio. De beroemde Arbanassi huizen zijn echter uniek. De oudste gebouwen zijn vergelijkbaar met het Tarnovo boyar huis. Ze zijn als kleine vestingen, volledig gemaakt van steen. Ze hebben sterke stenen poorten en een ruimte voor de schildwacht. Niet alleen de opmerkelijke huizen zijn interessant in Arbanassi, maar ook de spectaculaire fonteinen. De Kokonska en Pazarska fonteinen en de zeven Arbanassi kerken behoren tot de meest  opmerkelijke monumenten van de Bulgaarse kunst.