Asenovgrad geschiedenis in Bulgarije

Assenovgrad Bulgarije, is gelegen in het westelijke deel van de bovenste thracische laaglanden, aan de noordelijke voet van het Rodopi gebergte, langs de twee oevers van de rivier de Asenitsa. De stad ligt op 170 km afstand van Sofia en 20 km ten zuiden van Plovdiv. Asenovgrad is een van de populaire sacrale steden in Bulgarije.  Asenovgrad heeft een zeer interessant historisch verleden. Vlakbij het beroemde fort van Asenovgrad, zijn vele kerken en kloosters gevonden. Een oude middeleeuwse nederzetting en later een middeleeuws dorp werden gevonden op het grondgebied van Asenovgrad.  In de omgeving van de stad werden zelfs vele terpen met kostbare voorwerpen gevonden. Er zijn totaal 11 kerken, 53 kapellen en 4 kloosters in Asenovgrad. Het meest populaire en oudste klooster is het Bachkovo klooster "de Hemelvaart van de Heilige Maagd". Het Sint Martyr Nedelya klooster,  in de buurt van het dorp Zlatovrach, is het enige gebouwd in de velden tijdens te Ottomaanse periode. Een ander klooster in de buurt van de wijk Gorno Voden is Sint. Martyr Kirik en Julita.  Het fort van ligt op 2 km afstand van Asenovgrad op een steile, rotsachtige helling, hoog boven de linkeroever van de rivier de Asenitsa. Het fort ligt op vier terrassen. In het verleden was de vesting bekend onder de namen Petrich, Stenimahos en Scribencion.
Het bolwerk van Asenovgrad was vaak een bewaker voor de Bulgaarse nationale eigenschappen en de Slavische cultuur in het algemeen. Vanwege de ontoegankelijkheid vanuit het westen, maar ook uit het noorden en het zuiden, diende het fort als natuurlijke bescherming. Tegenwoordig is het fort een mooie toeristische attractie, prachtig en krachtig, in het oog springend van boven de heuvel.
Het museum van de geschiedenis is een andere plek voor toeristen. Zeker een interessante attractie is het paleontologie museum, met tentoonstellingen van skeletten en fossielen van dieren, die vermoedelijk 8 miljoen jaar geleden leefden. Het wijnmuseum is ook de moeite waard en natuurlijk ook de vele kerken, enkele zelfs uit de 13e Eeuw. Op 13 km van Asenovgrad vindt u een cult centrum met thracische rots heiligdommen. Op 9 km van het Bachkovo klooster, ligt het Chervenata Stena Biosphere reservaat. Dit is het leefgebied van veel bedreigde planten, vogels en diersoorten in Bulgarije. Het is het grootste beschermde gebied in het Rodopi gebergte. 645 soorten planten groeien in het reservaat, waarvan 38 sterk bedreigd.