google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Bulgarije vakantie tips: Beli Iskar, Bulgarije dorp in het Rila gebergte

Beli Iskar, Bulgarije dorp in het Rila gebergte

Het dorp Beli Iskar is gelegen aan de voet van de Musala piek in het Rila gebergte in Bulgarije.
Iedereen die dit mooie dorp heeft bezocht zal altijd terug keren. Beli Iskar is zeker de moeite waard om te bezoeken. Het dorp ligt ineengedoken in de boezem van het Rila gebergte. De huisjes zijn mooi en gezellig ingericht als een rozenkrans tussen de pijnbomen. Eigenlijk is dit niet een gemeenschappelijk dorp. Iedereen zal merken dat de lucht is gevuld met een vreemde spanning. U kunt dat ook voelen in de stemming van de lokale bevolking. Iedereen bereidt zich voor op iets groots, dat staat te gebeuren! Iedereen gelooft in een aanstaande gebeurtenis, die het dorp wereldwijd op de kaart gaat zetten. De vreemde gebeurtenis die iedereen verwacht, zorgt ook voor gemengde gevoelens, maar ook hoop zoals het super Borovets project heeft gebracht. Slechts een paar jaar geleden, toen het gerucht over het project begon, kon niemand het geloven. De grondprijzen stegen en nu biedt het dorp alles wat nodig is voor toeristen, een paar jaar geleden kende niemand het dorp.
Er is een toeristisch informatiecentrum in het dorp en de meeste van de lokale bevolking verhuurt kamers. Het merendeel van de huizen hebben ook nog een restaurant op de begane vloer en probeer de traditionele banitsa (een filodeeg gebak met yoghurt, eieren en stukjes kaas). Het kleine dorp Beli Iskar verrast met het grote enthousiasme van de lokale bevolking. Twee grote gebeurtenissen schudden Beli Iskar wakker tijdens de zomer, het Rila festival en de vakantie van de Rila Zelnik.
Iedereen is hartelijk welkom in dit echt mooie dorp Beli Iskar.