Bodrost skiën in Bulgarije

Het skicentrum Bodrost-Kartala ligt op 30 km van de stad Blagoëvgrad in Bulgarije. Bodrost is een klein skicentrum in het zuidwestelijke deel van het Rila gebergte, op ongeveer 1300 meter hoogte. Het is een startpunt voor tal van wandelroutes in het Rila gebergte, Bodrost biedt ook de perfecte omstandigheden om te skiën voor beginners. Het ski gebied Kartala verwelkomt alle skiërs op perfect onderhouden, besneeuwde pistes van december tot april. Her skioord Bodrost biedt een 2000 meter lange skipiste met een helling van 375 meter. De helling wordt bediend door een Pomagalski sleeplift met een startpunt op 1400 meter boven de zeespiegel. Het bovenste station van de sleeplift ligt op 1750 meter. Het skioord biedt ook een sleeplift voor beginners. De lokale autoriteiten hebben een plan voor de uitbreiding van de skipiste tot 3 500 meter en de bouw van twee 800 meter lange, dubbele stoeltjeslift met een capaciteit van 1.900 skiërs per uur.
Verschillende gloednieuwe kleine hotels bieden alle moderne gemakken voor een perfecte vakantie in de bergen. Bodrost is een startpunt voor vele toeristische routes in het Rila gebergte, die allen uitstekend zijn gemarkeerd en leiden door de beroemde natuurgebieden. De regio biedt twee chalets -Macedonië en Chakalitsa, eigendom van de Bulgaarse Toeristische Unie.
Blagoëvgrad ligt in de onmiddellijke nabijheid van de zuid westelijke hellingen van het Rila gebergte, langs de rivieren Struma en Blagoëvgradska Bistritsa.  De stad is gelegen aan de hoofdweg E 79, ten zuiden van de hoofdstad Sofia, op slechts 20 km afstand van de Republiek Macedonië en 100 km van de grens met Griekenland (200 km naar Thessaloniki).