Chernomorets kleine badplaats aan de Zwarte Zee

Chernomorets, Bulgarije is een kleine stille badplaats aan de Zwarte Zee. Chernomorets is prachtig gelegen aan de Bulgaarse zuidelijke kust. Het is gelegen op het prachtige schiereiland, in de baai van Burgas. De stad ligt op slechts 23 km ten zuiden van Burgas en op slechts 8 km van de beroemde oude stad Sozopol.
Chernomorets heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid, toen Chernomorets  was genaamd Sint Nicolaas. In de directe omgeving vindt een aantal campings. De stranden zijn goed verborgen voor de wind tussen rotsachtige ravijnen, begroeid met mooie struiken en jonge bomen. Alle stranden zijn geschikt om te zwemmen en te zonnen en is er altijd iets te doen.  De badplaats heeft vier mooie zandstranden, elk met een eigen sfeer en kenmerk.  Als u wilt ontsnappen aan de drukke stranden, zult u zeker tevreden zijn met de schone en rustige stranden van Chernomorets. Chernomorets is ook de perfecte plek om te surfen surfen, maar ook andere watersporten behoren tot de mogelijkheden. Het unieke King's Beach, dat zich uitbreidt naar het zuiden is geschikt om te waterskiën, maar u kunt er ook vissen, boottochtjes maken en zelfs naturisten hebben er hun eigen plek. Van mei tot september is de gemiddelde temperatuur van het water ongeveer 22 graden Celsius. U kunt daardoor in Chernomorets tot eind oktober prima zwemmen. Op hetzelfde moment is de zomerse hitte gemakkelijk te verdragen, vanwege de frisse zeebries.
Chernomorets biedt voldoende accommodaties, moderne huizen, villa's en kleine hotels, daarnaast gezellige cafés en restaurants voor uw perfecte vakantie. Het merendeel van de restaurants zijn gelegen aan de kust en hebben een romantische panoramisch uitzicht. De plaatselijke restaurants bieden een verscheidenheid aan heerlijke maaltijden en drankjes bereid door echte chef-koks. Het nachtleven in Chernomorets wordt bepaald door een tweetal clubs, hier wordt gefeest van 22:30 uur tot in de vroege ochtend.  Één van de clubs is gelegen aan het centrale strand en organiseert grote zomerfeesten.
Zelfs na een korte vakantie in Chernomorets zult u zich ontspannen en vol met energie voelen.