Chiflik wellness in Bulgarije

Het dorp Chiflik in Bulgarije, is gelegen langs de vallei van de Beli Osam rivier, in het centrale deel van het Balkan-gebergte. Het dorp ligt op 160 km ten noordoosten van Sofia en 15 km van Troyan aan de voet van de Kozya Stena. Het dorp heeft slechts 200 huizen en 500 inwoners. Het dorp Chiflik is omgeven door een prachtige natuur. Het landschap is zeer schilderachtig, maar eigenlijk komen de bezoekers alleen voor het vakantiecomplex, annex kuuroord naar Chiflik. Het complex is gelegen in de buurt van het dorp. Het is gebouwd naast een krachtige minerale bron. De temperatuur van het water is 52 graden Celsius. Het resort biedt een olympisch zwembad met mineraalwater en een strand, vele kleine openbare plaatsen en hotels met eigen zwembaden en balneologie, fysiotherapie en wellness-faciliteiten. De openluchtzwembaden van Chiflik worden zelfs gebruikt tijdens de koudste winterdagen. 
Het mineraalwater van Chiflik kan natuurlijk worden gedronken en heeft o.a. op allerlei nier, gal en lever aandoeningen een positief effect. Het water is ook geschikt voor externe toepassing van ziekten zoals aan het bewegingsstelsel, zenuwstelsel, hart- en reproductieve systemen. Het water kan zelfs worden gebruikt bij inhalatie bij ademhalingsziekten en zelfs bij tandproblemen.
Verschillende spa hotels bieden uitstekende voorzieningen en voorwaarden zodat u zich heerlijk kunt ontspannen tijdens uw bezoek aan het Bulgaarse kuuroord Chiflik.