Obzor insider tip vakantie Bulgarije

Obzor is een relatief kleine badplaats, gelegen direct aan de kust tussen Varna en Burgas. Obzor is een fantastische plek voor een rustige vakantie in particuliere huizen en voor een niet zo "commerciële" vakantie. In de afgelopen jaren zijn enkele grote hotels gebouwd in Obzor en heeft de stad zijn provinciale charme helaas een beetje verloren.

Het stadje Obzor is bekend en gewaardeerd in Bulgarije als een juweeltje van de natuur en oude tradities. Voor het internationale toerisme is het gelukkig nog niet helemaal opengesteld. Daarom kunt u genieten van relatief ontspannen en rustige momenten, de traditionele sfeer van de Bulgaarse kust romantiek en de nostalgie zelfs in het hoogseizoen

Obzor was oorspronkelijk een Thracische en later een oude Griekse nederzetting ,vergelijkbaar met de nabijgelegen steden Nessebar en Sozopol. De oude Grieken gaven het kleine kuststadje de naam Heliopolis ( "Stad van de Zon"). De Romeinen doopten het in de periode tussen de 2e en 1e eeuw. voor Chr. in Templum Iovis. In het centrum van de oude stad kunt u nog steeds de ruïnes van de oude Romeinse tempels en tijdens een wandeling door de tuinen van de stad, vele tentoongestelde archeologische vondsten bewonderen.

Het Irakli strand in Obzor is een van de mooiste stranden in Bulgarije. Prachtige natuur, schoon zand en water. Een perfecte ontsnapping uit de drukke commerciële stranden.

Als u op zoek bent naar accommodatie kan ik u meerdere hotels aanbevelen: Sol Luna Bay (4*) dit grote all-inclusive hotel ligt direct aan het strand, Club Hotel Miramar is  een ander grote all-inclusive hotel in de middenklasse (4*) en Hotel Riu Helios Bay , een goed hotel voor gezinnen met kinderen. Uitstekende service en entertainment. Een beetje weg van het centrum van Obzor.

U bereikt Obzor gemakkelijk met de auto, de vliegvelden van Burgas en Varna liggen op zo'n 65 km.   
Obzor een prima vakantiebestemming voor het hele gezin.