Kranevo klein dorp aan de Zwarte Zee

Kranevo is een klein dorpje in Bulgarije gelegen op 45 km van Varna. De badplaats Kranevo fascineert toeristen met zijn witgekalkte huizen en rode dakpannen. Elk huis heeft een bloementuin en een wijnstok prieel, waar gastvrouwen stralend hun gasten verwelkomen met een gekoelde druiven brandy.
Het  lichtgekleurde zandstrand is breed en er zijn twee campings. Daarnaast heeft Kranevo hotels, appartementen en zijn privé kamers te huur. De prijzen in de badplaats Kranevo zijn lager dan in de nabijgelegen badplaatsen. Er zijn veel bars en restaurants langs het strand.
In Kranevo worden ook veel schoolkampen gehouden, het is echte een badplaats voor kinderen. De zee is ondiep en daardoor kunnen kinderen juist hier veilig zwemmen.

De naam van het dorp is afgeleid van de Kraneia vesting. De Koranevska rivier stroomt in de buurt van het dorp. Het klimaat wordt sterk beïnvloed door de zee. De zomer is zonnig en warm.
In de buurt van Kranevo liggen ook de populaire bestemmingen Goudstrand en Albena. Vanuit Kranevo kunt u een aangename wandeling maken langs het strand naar Albena.
Er is regelmatige busvervoer naar Varna, Dobrich, Balchik en Kavarna.