Bulgarije vakantie met kinderen

Steeds meer jonge gezinnen kiezen voor een zomervakantie in Bulgarije, want het is er vrij goedkoop, maar men krijgt ook waarde voor zijn geld. Bovendien zijn de hotels in Bulgarije, of u nu kiest voor Goudstrand, Sunny Beach of Sozopol, zeer kindvriendelijk.

Er zijn clubhotels met entertainers die de kinderen bezighouden en weten te vermaken.  Natuurlijk hebben de ouders dan ook wat tijd voor zichzelf op vakantie.  Verder kunt u ook kindvriendelijke excursies boeken, zoals piratentochten met een schip of een dag in het waterpark. Het waterpark heeft tal van glijbanen en andere recreatieve activiteiten. Samen heeft u de hele dag plezier.

Tijdens het boeken moet u ervoor zorgen dat het hotel kindvriendelijk is. Deze worden meestal als zodanig in de catalogi aangeboden. Let goed op, of laat u anders adviseren. Voordat u het weet beland u in een feesthotel, dat op slechts een paar meter afstand van de dichtstbijzijnde disco is gelegen en waar u pas laat in de nacht in slaap valt.

U kunt goedkoop met het gezin op vakantie naar Bulgarijë,  vooral als de kinderen in dezelfde slaapkamer als de ouders de nacht doorbrengen. Dit is ook een tip als u met kleine kinderen op vakantie gaat. U moet, maar wilt ze ongetwijfeld niet de hele nacht alleen laten. Zelfs voor gezinnen met peuters zijn er tal van aanbiedingen rond het Sunny Beach, Golden Sands en Albena.

Indien de kinderen gratis verblijven in het hotel komt de kinderprijs overeen met de vliegtickets v.v. en de transfers op bestemming (vanaf luchthaven naar hotel v.v.). Indien de kinderen extra voordelig verblijven is de prijs voor het kind gebaseerd op de basisprijs van vluchten en transfer op bestemming plus een minimaal bedrag voor het verblijf in het hotel. De maximale leeftijd is meestal afhankelijk van de hotels, maar is voor het grootste deel maximaal 14 jaar. De kinderkortingen gelden ook voor de excursies die u ter plaatse in Bulgarije kunt boeken.

Veel touroperators bieden deze speciale kinderprijzen aan,  omdat ze gezinsvriendelijk willen zijn. Boek niet alleen omdat het goedkoop is. De vakantie moet een groot succes zijn, dus u en de kinderen moeten zich prettig voelen in het hotel.  Het aquapark kost dus minder voor de kleintjes dan voor de volwassenen. 

Het fijne zand aan de kust van de Bulgaarse Zwarte Zee laat het hart van uw kinderen sneller kloppen. Hier kunnen kleine toeristen zandkastelen bouwen.  De relatief ondiepe golven en de aanwezigheid van strandwachten zorgen voor een onbezorgd verblijf op het strand in de vele badplaatsen in het land. 

Excursies naar de natuur en de oude ruïnes in de regio, watersporten en opwindende dagen in een van de vele kindvriendelijke pretparken garanderen een onvergetelijke tijd in Bulgarije.