google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Bulgarije vakantie tips: Naturisme in Bulgarije

Naturisme in Bulgarije


Naturisme in Bulgarije
In Bulgarije is naturisme niet bij wet verboden en wat niet officieĆ«el verboden is, is volgens de wet toegestaan. Iedereen in Bulgarije weet van het bestaan van een aantal stille, eenzame en niet bewaakte naaktstranden langs de Zwarte Zee kust. Dergelijke plaatsen worden meestal geheim gehouden voor overige vakantiegangers. Kleine paradijselijke gebieden kunnen nog steeds worden gevonden langs de kust. Een prachtige naaktstrand ligt tussen het dorp Kranevo en het Albena Resort ten noorden van Varna.

 Verschillende plaatsen voor naturisten vindt u nog steeds ten zuiden van Burgas. Volgens experts het mooiste en beste bij de monding van de rivier de Ropotamo. Het strand is er breed en een kilometer lang, het zeewater ondiep en warm en een prachtig uitzicht. Het grootste naaktstrand van de Balkan ligt 20 kilometer ten noorden van Burgas en wel van Pomorie naar het dorp Aheloy, gelegen aan het meer van Pomorie. U kunt hier zwemmen in de zee of in het meer, of uw lichaam insmeren met geneeskrachtige modder.


Andere bekende naaktstranden zijn Irakli nabij Obzor, Kara Dere in de buurt van Byala en de campings van Kavatzi en Fig in de buurt van Sozopol. De Varna-Golden Sands resort stranden gelegen na de jachthaven, waar een afgelegen deel van het strand wordt bezocht door homo’s. Het laatstgenoemde strand is een wereldberoemd gay naaktstrand.

Geliefd bij nudisten zijn camping Nestinarka in Burgas, Pasha Dere in de buurt van Galata in Varna.

Nudisme is niet toegestaan op de openbare stranden.