Nessebar badplaats aan de Bulgaarse Zwarte Zee

Nessebar
De kleine stad Nessebar ligt aan de Bulgaarse Zwarte Zee kust op een rotsachtig klein eiland. Door een smalle brug wordt Nessebar verbonden met het vasteland. Met zijn talrijke kerken en oude gebouwen, is het een must voor elke geschiedenis geïnteresseerde Bulgarije vakantieganger. De inwoners van Bulgarije zijn zeer trots op hun idyllische stad, die ook op de werelderfgoelijst van de UNESCO is opgenomen. Nessebar wordt elk jaar in de zomer overspoeld door groepen toeristen. De stad is verdeeld in een oude en nieuwe gedeelte. Waarbij het nieuwe gedeelte niet kan concurreren met de charme van de historische oude stad. Vroeger was Nessebar vooral een handelsstad, maar vanaf het jaar 1930 raakte de handel in de achtergrond t.o.v. het toerisme. Vanaf het genoemde jaartal werd het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten van Nessebar.
De oude stad is prachtig gelegen op een klein rotsachtig plateau. Een onvergelijkbare sfeer, de kleine kronkelende straatjes die leiden u langs historische rij huizen, met mooie versierde gevels en middeleeuwse kerken. Een bijzonder hoogtepunt zijn de overblijfselen van de basiliek uit de 6de Eeuw. Naast de basiliek , die ook bekend staat als de Metropolitan kerk , zijn er nog 80 kerkgebouwen en ruïnes waaronder de Pantocrator Kerk en de kerk van Johannes de Doper. De Pantokrator kerk dateert uit de 14e Eeuw. Het schip en een deel van de klokkentoren staan ​​nog steeds overeind. De sierlijke gevel, die net als de gehele kerk werd gerestaureerd in 1972, is een bewijs van de pracht en praal van de middeleeuwse kerkarchitectuur. De kerk van Johannes de Doper uit de 10e Eeuw is vanwege de goed bewaard gebleven muurschilderingen een bezoek waard.
In de oude binnenstad van Nessebar zijn een antal goede midden klasse en eerste klasse hotels. Wie in Nessebar op zoek is naar een bruisende nachtleven zal worden teleurgesteld. Gezellige cafes en restaurants zijn er voldoende. Nessebar is populair, daardoor zijn de prijzen in verhouding tot andere Bulgaarse steden relatief hoog.