Vitosha skiën in BulgarijeVitosha
Op minder dan een half uur rijden ten zuiden van de Bulgaarse hoofdstad Sofia, ligt het ski gebied van Vitosha, een welkome afwisseling op de stressvolle drukte van de hoofdstad . Het Vitosha gebergte is een imposante verschijning, maar u moet het niet alleen vanuit de verte bewonderen. Naast het ski gebied, maakt het Vitosha Nationale Park ook deel uit van het Vitosha gebergte. Het reservaat is rijk aan flora en fauna.

Met goedkope vluchten naar Sofia, bereikt u het kuuroord Vitosha in enkele uren.

In het skigebied Vitosha kunt u uw passie nastreven van december tot april .
In Simeonovo aan de rand van Sofia stapt u in een gondel, met steeds een prachtig uitzicht over Sofia, vervolgens stapt u uit in het ski centrum Aleko Chalet op een hoogte van 1800 meter. Hier vindt u stoeltjesliften, een gondelbaan en de zogenaamde baby lift, die u naar de afdaling brengt.

De stoeltjeslift brengt u zelfs naar de Cherny Vrah, de hoogste piek van het Vitosha gebergte, op 2290 meter boven de zeespiegel. Het tweede ski centrum  Konjarnika-Vetrovala is gelegen op 1500 meter hoogte en biedt ook pistes voor de beginner en de professional. Een andere stoeltjeslift (Laleto 1)

 is bedoeld voor de liefhebbers van het avond skiën. Skiën op de verlichte baan is mogelijk tot 21:00 uur. Het Vitosha ski gebied heeft in totaal 22 km aan pistes, 13 km voor beginners en 7km voor gevorderden en nog 2 km voor profs.

Ski beginners worden hier hartelijk ontvangen door de skischool en hun bevoegde leerkrachten. Een uitrusting kunt u huren. Overnachtingsmogelijkheden zijn er in overvloed van eenvoudig tot luxe hotels, u heeft ruime keuze.

Het viersterren Park Hotel Vitosha ligt aan de voet van de berg en biedt dus uitstekende verbindingen naar het skigebied en de hoofdstad evenals uitstekende faciliteiten van de kamers en het hotel .

Goedkopere twee sterren hotels zijn het Moreni Hotel en Villa Aglika .
Lekker wandelen in Vitosha Nationale Park, is eigenlijk een must, het natuurgebied is uitzonderlijk. Veel dieren en planten in Europa vindt u alleen in dit stukje Bulgarije.

Après-ski is mogelijk in een van de vele bars, vaak met live muziek. Internationale restaurants en typische tavernes waar de stevige Bulgaarse gerechten worden geserveerd , zijn ook op grote schaal beschikbaar. Door de nabijheid van de hoofdstad is het aanbod echter beperkter dan in de andere Bulgaarse skigebieden zoals Borovets en Banko. Met het openbare vervoer bent u binnen een half uur in Sofia en na het diner kunt u een bezoek brengen aan een van de hippe clubs.

Conclusie: het skigebied Vitosha biedt uitstekende ski mogelijkheden, met hellingen van alle moeilijkheidsgraden en een prachtig uitzicht over de hoofdstad Sofia. In tegenstelling tot Borovets en Bansko is het allemaal een beetje minder. Het grootste voordeel van Vitosha is het feit dat u hier kunt genieten van de adembenemende natuur en alle voorzieningen van een grote stad binnen bereik heeft.