google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Bulgarije vakantie tips: Blagoevgrad een bruisende Universiteitsstad in Bulgarije

Blagoevgrad een bruisende Universiteitsstad in Bulgarije


Blagoevgrad
Blagoevgrad in Bulgarije ligt 120km ten zuiden van Sofia en wordt gekenmerkt door academische sfeer en jeugdige flair. Twee Universiteiten zorgen ervoor dat studenten uit het gehele land naar Blagoevgrad komen. Blagoevgrad is een moderne stad. Het stadscentrum werd in de afgelopen decennia uitgebreid. Naast de gebouwen in de typische socialistische stijl, kunt u genieten van een aantrekkelijke zonnige voetgangerszone, met aan beide kanten winkels, restaurants en cafés. De stad Blagoevgrad biedt veel bezienswaardigehden en excursie mogelijkheden. Het Park Batschinovo strekt zich uit langs de Bistritsa rivier en het is zeer populair bij fietsers en joggers . In de historische wijk Waroscha kunt u tal van oude huizen en gebouwen bewonderen. De kerk Maria in de tempel is bezienswaardig vanwege zijn kerktoren en de architectuur. De architectuur lijkt op de architectuur van het klooster van Rila.

Het nachtleven in de stad is levendig en biedt vermaak voor iedereen, o.a. piano bars, retro clubs, disco's en folk clubs zorgen ervoor dat u zich niet hoeft te vervelen.