Pleven rijk aan bezienswaardigheden in Bulgarije


Pleven
De Bulgaarse stad Pleven is gelegen in het centrale deel van de Donau vlakte op zo’n 160 km van Sofia. Pleven is een monumentale stad. De stad verkreeg het historische belang door de Russisch-Turkse oorlog.  In het jaar 1877 werden in de omgeving van de stad diverse gevechten gevoerd, waarbij velen het leven lieten. Pas na een vijf maanden durende belegering van de Russische troepen, lukte het om de verdediging van de stad onder leiding van Osman Pasha te doorbreken en de stad in te nemen. Pleven is rijk aan bezienswaardigheden.

Het regionaal historisch museum heeft een enorme collectie en is gehuisvest in een prachtig monumentaal pand. Het oude badhuis is een echt architectonisch monument en het herbergt een kunstgalerie. De grootste toeristische attractie is het symbool van de stad, een cirkelvormige panorama “het Epos van Peven”. Het werd gebouwd ter ere van de 100ste verjaardag van de Slag van Pleven. Het toont een combinatie van schilderijen, beelden, reliĆ«fs, authentieke voorwerpen en verklarende teksten uit de Russisch-Turkse oorlog. Het centrum van de stad zal u betoveren met zijn prachtige fonteinen. Vooral in de avond, als de fonteinen verlicht zijn is het de moeite waard, om het kleurspel te aanschouwen.

Het Kailaka Park ligt ten zuiden van de stad, klimwedstrijden vinden plaats op de meer dan 20m hoge rotsen. De weelderige vegetatie, de meren, zwembaden , sportvelden en het restaurant Peschterata hebben ervoor gezorgd dat het park, zowel bij bezoekers als inwoners van de stad uitermate geliefd is. U vindt er ook in een grot, het unieke wijnmuseum. Naast de interessante tentoonstellingen, kunt u diverse wijnen proeven.

Accommodaties zijn er in in Bulgaarse Pleven voldoende en divers, van luxe hotels tot particuliere woningen. Sommige zijn gelegen in de buurt van het Kailaka Park.