google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Bulgarije vakantie tips: Melnik de kleinste stad van Bulgarije

Melnik de kleinste stad van Bulgarije

Melnik
Melnik is het kleinste stadje van Bulgarije, het telt slechts 230 inwoners. Het is gelegen in het zuidwesten van het land, in de buurt van Sandansk en Petritsch. Ondanks het geringe aantal inwoners blijft Melnik uit historische gronden haar stadsrechten behouden. De stad is bekend om zijn donkere rode Melnik wijn. De druiven die gebruikt worden voor de productie van deze wijn groeien alleen in deze region en zorgen voor wijnen met een opmerkelijk karakter. De stad is een architectonisch reservaat en staat onder monumentenzorg. De huizen, verscholen aan de voet van de steile berghelling, tonen de typische Bulgaarse architectuur. De zandstenen piramiden van Melnik zijn gemaakt van roodachtige kalk-en zandstenen. De bizarre vormen zijn ontstaan door erosie. Het hele gebied van Melnik is bezaaid met verspreide groepen van geërodeerde piramides. Het Historisch Museum is gehuisvest in het Paschow huis. De exposities hebben vooral te maken met de oude lokale ambachten en de wijnbouw in de region. Het Kordopulow huis is een zeer interessant cultureel monument. Het werd gebouwd in 1754 en is versierd met ingewikkelde houtsnijwerk, muurschilderingen en glas in lood. Een tentoonstelling vindt u in de wijnkelder. De wijnkelder is de grootste in Melnik.
Melnik in Bulgarije is een populaire bestemming voor vakantiegangers en biedt accommodatie in familie hotels, luxe appartementen en vakantiewoningen. In de buurt van de stad ligt het Roszhen klooster , een van de grootste kloosters in Bulgarije. Het is een cultureel monument en een van de weinige goed bewaarde middeleeuwse kloosters in het land. De route naar het klooster voert via de karakteristieke zandstenen pilaren van zandsteen piramides van Melnik.