google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Bulgarije vakantie tips: Sliven een belangrijke culturele stad in Bulgarije

Sliven een belangrijke culturele stad in Bulgarije

Sliven
Sliven is een van de steden die aanzienlijk hebben bijgedragen aan de culturele en economische ontwikkeling van Bulgarije. Het ligt aan de voet van de oostelijke uitlopers van het Balkangebergte , 100 km ten westen van Burgas. In 1836 richtte Dobri Jeliazkov in Sliven de eerste textielfabriek in Bulgarije en in de Balkan op. Tegenwoordig vindt u in het voormalige fabrieksgebouw het museum van de textielindustrie. Bijzondere bezienswaardigheden in Sliven zijn het huis van Hadschi Dimitar en het gedenkhuis Dobri Tschintulov en het volkskunde museum. De stad staat bekend om zijn archeologische monumenten. Het regionaal historisch museum heeft meer dan 80.000 stukken. Unieke vondsten zijn in de afgelopen jaren opgegraven uit deVallei van de Thracische koningen.
De voetgangerszone trekt de inwoners en bezoekers van de stad, met winkels , restaurants en cafes. Wie op zoek is naar rust en ontspanning in de natuur, zal niet teleurgesteld worden in het nationale park de blauwe stenen, in het gebied Karandila. Hier zijn de beroemde blauwe rotsen, waarvan de kleur verandert afhankelijk van de weersomstandigheden en de lichtinval. De stadstuin is een romantische plek om te flaneren en waar u in de schaduw van de bomen aan de zomerhitte kunt ontsnappen. Voor de jongste kinderen is ere een complex met met meedere speeltuinen , glijbanen , springkussens en schommels.