Dobrinishte skiën, natuur en wellness in Bulgarije

Dobrinishte staat synoniem voor alpine skiën, natuur, mineraalwater en de sfeer van een typisch Bulgaars dorp. Deze unieke combinatie maakt Dobrinishte, van een historisch dorp tot een exclusief vakantieoord in de bergen. Het dorp ligt aan de voet van het Pirin gebergte in het zuidoostelijke deel van de Razlog vallei op 810 meter boven de zeespiegel. Het dorp heeft een prachtig uitzicht op het mooiste deel van het Pirin gebergte. Als gast van het dorp kunt u ook ook gebruik maken van de helende eigenschappen van het lokale mineraalwater. Dobrinishte ligt op 165 kilometer van Sofia en 6 kilometer ten zuiden van Bansko. Dobrinishte maakt onderdeel uit van de gemeente Bansko.
Dobrinishte is de ideale uitgangspositie voor de bergchalets “Gotce Delchev” and “Bezbog”. Deze twee chalets bieden geweldige voorwaarden voor berg toerisme, ski sport en alle alpine disciplines. De twee chalets worden met elkaar verbonden door een dubbele stoeltjeslift. De langste skipiste in Bulgarije ligt vlakbij. Dobrinishte is geschikt voor balneotherapie, tracking, alpinisme en ski. De naam van het dorp stamt af van al het goede dat God gaf aan de inwoners, warme minerale bronnen, de bossen en de wateren van het Pirin gebergte. Het bestaan van het dorp is bekend ​​sinds de steentijd. Veel Thracische en Romeinse aardewerk werd gevonden in het gebied, zelfs munten van keizer Nero.
Het zwembad met mineraalwater bekend als het "Romeins bad" is gelegen aan de Dobrinishka rivier, hier liggen alle andere minerale bronnen. Na de bouw van de lift, die het dorp verbindt met het Bezbog chalet gelegen op 2240 meter boven de zeespiegel, is Dobrinishte het tweede belangrijke skicentrum in het Pirin gebergte.  Dobrinishte biedt goede voorwaarden voor zowel de gevorderde als voor beginnende skiërs. Dobrinishte is zelfs één van de resorts gedurende het hele jaar. In Alpha Spa ligt het belangrijkste spa-centrum van de regio, het is de glorie van Dobrinishte.  Het is een spa complex met twee zwembaden en een open ruimte. Kom naar Dobrinishte en zie hoe genereus de natuur kan zijn.