Kazanlak voel de schoonheid en de magie van de Bulgaarse roos

Het moment dat u in Kazanlak binnen stapt, voelt u onvermijdelijk de schoonheid en de magie van de Bulgaarse roos. Dit kleine, maar zeer schilderachtig stadje verwelkomt u hartelijk en kleurrijk telkens weer.
Zelfs buiten het seizoen met de talloze evenementen ter ere van de roos, weet Kazanlak te imponeren met prachtige tuinen met magisch bloeiende bloemen. De lokale mensen glimlachen en staan altijd voor u klaar om u de weg naar de volgende historische bezienswaardigheden in de omgeving van de stad te wijzen. Kazanlak is een zeer aantrekkelijke stad, waar u zeker een aantal dagen kunt verblijven om te genieten van de vele lokale attracties.

Talloze restaurants en pubs bieden traditionele Bulgaarse gerechten en verschillende thematische diners. Bulgaarse nationale dansen (horo) en de onvergetelijke muziek uit dit deel van Bulgarije maken uw avond compleet. Ze zullen u zeker vragen om een dag langer te blijven. U zult er geen spijt van krijgen. Kazanlak biedt talloze verrassingen aan haar gasten.  De regio rond de stad herbergt vele archeologische en historische monumenten die een unieke sfeer aan deze kleine stad geven.
Archeologen hebben tot op dit moment twintig heuvels in de regio bestudeerd. Gouden ornamenten en exquise vervaardigd voorwerpen gebruikt in het dagelijks lokale leven. De eerste tekenen komen uit de neolithische periode. Later werden deze gronden bewoond door de ThraciĆ«rs. Hun mysterieuze terpen, verspreid in de schilderachtige vallei, geven unieke informatie over de eeuwenoude heiligdommen en de begrafenissen van Thracische heersers. De schoonheid van de regio is een combinatie van het imposante Balkan gebergte en de vruchtbaarheid van de vallei van de rivier Tundja. De velden bedekt met geurende rozen en lavendel, zorgen voor een prachtig plaatje.
De warme minerale bronnen van Pavel Banya en de dorpen Ovoshtnik en Yagoda maken de regio aantrekkelijk voor toeristen het hele jaar door. 
De routes naar de Shipka piek bieden uitstekende voorwaarden voor eco en berg toerisme.
De Koprinka dam vraagt ook de aandacht van de reiziger. Het is een van de mooiste Bulgaarse waterreservoirs gelegen in de rozenvallei, slechts op 7 km van Kazanlak. Haar spookachtige water verbergt de resten van de oude Thracische stad Sevtopolis uit de tweede helft van de IV eeuw voor Christus.

Diverse gezellige en gastvrije hotels verwelkomen de gasten van de stad, ze bieden entertainment programma's voor een onvergetelijk verblijf in Kazanlak.