Kiten badplaats in Bulgarije

De badplaats Kiten is gelegen aan de zuid-oostelijke Bulgaarse kust, op slechts 5 km ten zuiden van Primorsko en 55 km van Burgas. Kiten is vooral in de laatste jaren uitgegroeid tot een levendige badplaats. Kiten is een van de meest aantrekkelijke plaatsen aan de zuidelijke kust van de Zwarte Zee. De bossen van het Strandja natuurpark weerspiegelen in de kristalheldere zee.

Romantiek vindt u in de schilderachtige natuur en de twee gezellige stranden, in het noorden het Atliman strand en in het zuiden het Karaagach strand. Tussen hen en de zee steekt een klein schiereiland, genaamd Urdoviza. De twee lokale stranden zijn een echt paradijs voor vakantiegangers. Fijn gouden zand, een warme zon en kalme zee zorgen voor een perfecte vakantie in Bulgarije.  Het noordelijke strand is zeer aantrekkelijk vanwege de prachtige duinen.

Kiten biedt verschillende waterersport mogelijkheden waaronder: zeilen, vissen, duiken, waterskiƫn etc. Daarnaast is er ook een voetbalveld en zijn er tennisbanen, basketbal en volleybal velden, zwembaden etc.

Culinair kunt u genieten in de vele restaurants en tavernes. Bijna elk hotel heeft een eigen salon en een zomertuin restaurant.  De meeste restaurants bieden traditionele Bulgaarse gerechten, vis en zeevruchten delicatessen en barbecue grill. Vaak wordt de stemming verhoogd met de aanwezige life muziek. Wilt u feesten tot in de late uurtjes, ook dat is geen probleem in Kiten, in de vele nachtclubs en disco's in de stad kunt u volledig los gaan.