Kulinoto skigebied in Bulgarije

Kulinoto is gelegen in het noordelijke deel van het Pirin gebergte, in het zuidwesten van Bulgarije. Kulinoto ligt op zo'n 1.400 meter boven de zeespiegel, op ongeveer op 12 kilometer van Razlog en slechts 2 kilometer van Predel. Bij de lokale bevolking is het een populaire bestemming en een ideale plek voor rust en ontspanning voor de inwoners van Razlog en de naburige dorpen.

Een piste werd aangelegd met de vrijwillige arbeid van de lokale bevolking, ergens in de jaren tachtig. Er zijn twee "Pomagalski" type sleepliften. Daarnaast zijn er en aantal kleine restaurants. Het basisstation ligt op 1220 meter boven de zeespiegel, het hoogste punt van de piste ligt op zo'n 1600 meter hoogte. Sneeuw kunt u hier verwachten tot half maart.

Balkanstroy, een van de machtigste bedrijven in de regio heeft onlangs een overeenkomst met de gemeente Razlog ondertekend en daarmee de licentie verworven, om Kulinoto te ontwikkelen tot een modern skigebied. Allereerst wil men de piste verlengen, ook zijn er plannen voor het installeren van een stoeltjeslift. In de meest ambitieuze plannen, wil men nieuwe pistes aanleggen vanaf de nabijgelegen Dautev top en deze verbinden met de huidige bestaande piste. Op de zuidelijke helling van de berg zou men meer pistes kunnen aanleggen. Een stoeltjeslift en sneeuwkanonnen komen ook voor in de nieuwste plannen. Er zullen middelzware pistes ontstaan met een gemiddelde stijging van 25% en een piste voor de gevorderde skiĆ«r met een gemiddelde stijging van  33%.

U bereikt Kulinoto via de hoofdweg van Sofia naar Bansko, na Predel gaat u langzamer rijden en let vooral op het bord Kulinoto. Sla hier rechts af.