Sinemorets een klein stukje paradijs in Bulgarije

Sinemorets is een klein stukje paradijs, gelegen aan het meest zuid-oostelijke deel van de Bulgaarse Zwarte Zee kust. Zodra u het dorp binnenkomt, zult u betoverd worden door de unieke natuurlijke schoonheden geconcentreerd op zo'n klein stukje land. Sinemorets biedt twee prachtige stranden met kristalhelder water en eindeloze bossen langs Veleka rivier, die zorgen voor een super natuurlijke monding.
De badplaats Sinemorets is gelegen op 5 km ten zuiden van Ahtopol, zeer dicht bij de Turkse grens.
Het dorp is gelegen op een schiereiland, ten zuiden van de monding van de Veleka rivier. Het is de langste rivier in het Strandja gebied, een natuurpark met nog echt wilde natuur.  Haar kristalheldere wateren zijn vol met vis. Het vormt mooie meanders tussen karst rotsen en watervallen. De flora en fauna in de rivier is rijk aan zeldzame soorten.

Sinemorets heeft vijf stranden. Een echt mooi en helder strand is het noordelijke, genaamd de mond. Het strand is een zandstrand en de zee is helderblauw en heeft vaak grote golven. Naar het zuiden vindt u prachtige rotsen en maagdelijke stranden. Het Silistar strand is het laatste Bulgaarse strand voor de Turkse grens.

In Sinemorets kunt u ook actief zijn: er zijn excursies per boot langs de rivier de Veleka, u kunt gaan vissen in de rivier of de zee, deelnemen aan een fotosafari, fietsen, tracking in de Strandja bossen en paddenstoelen en kruiden plukken. Speciale uitstapjes worden georganiseerd voor amateur ornithologen, tijdens deze excursies kunt u bos- en riviervogels observeren.