St. Constantine en Helena de oudste Bulgaarse badplaats

St. Constantine en Helena is de oudste badplaats aan de Bulgaarse Zwarte Zeekust. Het werd opgericht in 1908 als een balneologie centrum. Zijn populariteit heeft de badplaats te danken aan de unieke combinatie van kristal heldere lucht, minerale bronnen en de zee. De badplaats biedt tal van minerale bronnen, balneologische complexen en een openluchtzwembad met warm mineraal water beroemd om zijn helende kwaliteit.

De badplaats is een elegante vakantiebestemming kent een lange traditie van gastvrijheid.  Het ligt in een mooie oude park met cipressen, lelies en vijgenbomen, rustige baaien, zandstranden en curatieve minerale bronnen.

St. Constantine en Helena biedt comfortabele hotels, villa's en vakantiehuizen. U vindt er zelfs een van de beste hotels aan zee van Bulgarije, het Grand Hotel Varna. Moderne restaurants serveren nationale en Europese gerechten. Jong en oud kunnen deelnemen aan allerlei sport en entertainment activiteiten.

 De naam van de plaats komt van het nabijgelegen klooster St Constantine en Helena, dat is gebouwd in het begin van de 18de eeuw. Een kleine kerk half onder de grond met regelmatige diensten is het enige overgebleven gebouw uit het verleden.

Waarom u een bezoek moet brengen aan de badplaats St. Constantine en Helena in Bulgarije. Natuurlijk vanwege het microklimaat, de perfecte harmonie van de koele zeebries, de verkwikkende lucht, de geur van eeuwenoude vijgen, cipressen en lindebomen en de overvloed van minerale bronnen. Al deze natuurlijke hulpbronnen hebben een gunstig effect op het menselijk lichaam.

U kunt de badplaats St. Constantine en Helena eenvoudig bereiken vanuit Varna. De stadsbussen rijden elke tien minuten van en naar de badplaats. Veel minibussen en taxi's zijn een ander alternatief voor snel vervoer naar Varna.