Trigrad cultuur en ongerepte natuur in Bulgarije

Trigrad is een dorp in het zuiden van Bulgarije. Het dorp is gelegen in de gemeente  Devin in de regio Smolyan. Het dorp is gelegen in het westelijke deel van het Rhodope gebergte,  vlakbij de Bulgaars-Griekse grens. Trigrad ligt op slechts 26 km afstand van Devin en 40 km afstand van Smolyan. Trigrad is gelegen op 1240 meter boven de zeespiegel.

De woningen zijn gelegen op de rotsachtige heuvels, omringd door indrukwekkende rots massieven. De rivier Trigradsko loopt door het dorp. De omgeving van het dorp biedt tal van archeologische vindplaatsen, grot woningen en Thracische necropolis.
De natuurlijke hulpbronnen en de rijke cultuur van de regio bieden goede voorwaarden voor het ontwikkelen van het toerisme.

 Toeristen bezoeken het dorp het hele jaar door, Trigrad biedt een unieke combinatie van ongerepte natuur, goed bewaarde tradities, een rijk cultureel erfgoed en de traditionele gastvrijheid.

Overnachten kunt u in familie hotels en particuliere woningen in het dorp. Paardrijden, deltavliegen en bergbeklimmen is in de regio mogelijk.
Drie van de meest interessante toeristische attracties in Bulgarije bevinden zich in de directe omgeving van het dorp, de Yagodinska grot, de Trigrad kloof en de  Devil's throat grot. Er zijn meer dan 150 grotten in de regio. Zeven van hen zijn bewoond geweest door prehistorische volken.
De Trigrad kloof ligt op ongeveer 1,5 km afstand van het dorp, het is een diepe kloof. Op sommige plaatsen kunnen de verticale marmeren rotsen een hoogte van 290 m boven de droge rivierbedding bereiken. Het water van de rivier Trigradska veroorzaakt 12 ondergrondse watervallen. De hoogste waterval is 42 meter hoog (een van de hoogste in Europa).