google.com, pub-4468762639979591, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Bulgarije vakantie tips: Bulgarije Zwarte Zee Obzor hotels en appartementen

Bulgarije Zwarte Zee Obzor hotels en appartementen

Combineer mediterrane architectuur, Arabische mystiek en prachtige zonsopgangen en je hebt The Cliff Beach Resort & Spa! Dit unieke hotel is zo gebouwd dat je elke ochtend met een heerlijk vakantiegevoel wakker wordt. Niet zo gek met de ligging nabij het strand en centrum, de panoramische vergezichten over de Zwarte Zee, de ruime kamers en de overlopende zwembaden in de tuin.





Casablanca Hotel ligt in een prachtige groene omgeving op slechts 500 meter van het gezellige centrum van Obzor en vlak bij het strand. Dit fijne 4-sterren hotel biedt tal van faciliteiten, zoals een Spa Center, een heerlijk zwembad en entertainment voor groot en klein. Boek nu Casablanca Hotel en geniet van een heerlijk ontspannen vakantie onder de Bulgaarse zon.




Welkom in de Sunrise All Suites. Het gezellige en ruim opgezette resort ligt in het noordelijke deel van de Bulgaarse Zwarte Zee, direct aan zee en vlak bij de historische badplaatsen van Byala en Obzor, ideaal om je zonvakantie te combineren met een actieve vakantie!







Het nieuwe Sunrise Blue Magic Resort heeft haar deuren in 2018 geopend en ligt op steenworp afstand van het strand. Dit moderne resort biedt alles wat je je maar kunt wensen. Zo is er een à-la-carte restaurant, een groot buitenzwembad, een Spa Center, entertainment voor jong en oud en je verblijft in een ruime moderne kamer.







Net buiten Obzor in een rustige groene omgeving ligt het 4-sterren Marina Sands. Het hotel ligt direct aan het zandstrand en biedt volop faciliteiten. Zo vind je er onder andere een groot zwembad, een buffetrestaurant, sport- en ontspanningsmogelijkheden en moderne kamers. Met de shuttleservice die het hotel aanbiedt kun je ook eens een bezoek brengen aan het gezellige plaatsje Obzor.






Sol Luna Bay is een ideaal hotel voor families met kinderen. Het is rustig gelegen en direct aan het zandstrand. Geweldig uitzicht aan alle kanten, dagelijks een gevarieerd buffet, een waterpark met leuke glijbanen en uitstekende service van de hotelmedewerkers.










Het prachtige 4-sterrenhotel RIU Helios Bay is ideaal voor jong en oud. De gasten roemen niet alleen de uitstekend verzorgde maaltijden en de uitgebreide All Inclusive formule maar ook het wellnesscentrum.




Alle ingrediënten voor een sprankelende vakantie bij SUNEO CLUB Helios Beach. De frisse kamers zijn ruim van opzet en voelen meteen comfortabel aan als je binnenkomt.






De luxe appartementen van Obzor Beach Resort liggen direct aan het goudgele zandstrand en zijn verspreid over 7 gebouwen. Het gezellige Obzor met winkeltjes en restaurantjes is gemakkelijk te bereiken met de shuttle bus.






In het sprookjesachtige Miramar Club Hotel kun je helemaal wegdromen bij het schitterende uitzicht. Dit adembenemend hotel ligt namelijk direct aan het goudgele strand en helderblauwe zee van Obzor. Het centrum ligt op zo’n 1,5 kilometer afstand, maar de shuttle bus brengt je er 10x per dag met alle liefde heen.






Omgeven door ongerepte en bosrijke bergen en gelegen aan een prachtig lang en breed zandstrand. Dat is de mooie omgeving waar zich de badplaats Obzor bevindt. Deze vakantiebestemming is levendig, maar niet té druk. Het gezellige en kleine centrum heeft nog een echt knus dorps karakter met een dorpspleintje, fontein, een kerk en een park. Rondom het centrale plein vindt u smalle straatjes met leuke winkels en boetiekjes waar u de leukste souvenirs en kleding kunt kopen. Geniet van lekkere gerechten vergezeld van een verkoelend drankje in sfeervolle restaurantjes, barretjes of op een terrasje. Heerlijk zonnebaden doet u op het mooie zandstrand en maak ook eens een wandelingetje over de gezellige boulevard. Obzor heeft alles wat u zich tijdens een vakantie wenst om heerlijk tot rust te komen en nieuwe energie op te doen. De kleine badplaats Byala ligt op ca. 7 kilometer, de grotere badplaats Nessebar op ongeveer 41 kilometer en Sunny Beach ligt iets dichterbij op zo’n 33 kilometer. Al deze plaatsen zijn zeker een bezoekje waard en goed te bereiken via de doorgaande kustweg die door Obzor loopt.

Het prachtige zandstrand ligt in twee baaien, de Sint Atanas baai aan de noordkant en de Mona Patra baai aan de zuidkant van de badplaats. Het strand is lang en breed en loopt langs de gehele badplaats. Door haar geleidelijke afloop in zee, is het strand prima geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Langs het strand ligt de gezellige wandelpromenade waar u romantische avondwandelingen bij zonsondergang kunt maken. In tientallen kroegen, barretjes en discotheken kunt u ’s avonds lekker uitgaan na uw strandwandeling. U geniet volop van zon, zee en strand tijdens uw voordelige vakantie in Obzor.

Dankzij haar ligging aan de Zwarte Zee heeft het klimaat in Obzor veel weg van het Middellandse Zeeklimaat, dat duidelijk een stuk aangenamer is te noemen dan het landklimaat in het noorden en het binnenland van Bulgarije. U geniet in het voorjaar van een gemiddelde temperatuur van 20 graden, oplopend in de warme zomermaanden tot zo’n 27 graden. Een lekkere duik kunt u gerust in zee nemen met een gemiddelde zeetemperatuur in het voorjaar van zo’n 15 graden. Deze loopt op tot maar liefst 24 graden in het hoogseizoen.


Naast Obzor, is ook de omgeving van deze gezellige badplaats de moeite waard om te verkennen. Er is keuze te over aan bezienswaardigheden en activiteiten In het groene achterland lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Hier proeft u het echte Bulgarije dat geen stress kent en rustig met de dag leeft. Maak de mooiste kiekjes van het Pobiti Kamani, een indrukwekkend landschap met steenformaties. Ga voor een excursie ‘Blue Mountains’ waar u het Balkangebergte verkent en de bijzondere architectuur bewondert van het dorpje Zheravna en de Sint Nicholas kerk. Daarnaast kunt u met een kabelbaan bij het dorpje Sliven genieten van een panoramisch uitzicht op het natuurreservaat ‘Blue Rocks Nature Reserve’. Het ruige berggebied leent zich prima voor een avontuurlijke jeep- of trabantsafari. Proef de lekkerste lokale wijnen tijdens een ‘wine tasting’ en bewonder de Sint Nikola rots waar het laatste stukje Balkan-gebergte in zee loopt. Zie meer van de Bulgaarse cultuur en historie in de stad Varna, op ca. 60 kilometer afstand van Obzor of shop in de stad Burgas op zo’n 68 kilometer. Geniet van leuke boottochtjes of ga voor een gezellige folklore-avond. Wist u dat u vanuit hier zelfs gemakkelijk voor een paar dagen Istanbul kunt bezoeken? Er is zoveel keuze, dat iedereen een top vakantie beleeft in Obzor.